Program
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Inriktning
Kock

Yrke
Kock, servitris och servitör

Kock

Bli en stjärnkock på Hvilangymnasiet!

Här är det verkligen från jord till bord. Jag tror det är ganska unikt att vi kan gå ut och plocka vindruvor eller tomater i skolans egna växthus.

Din passion för matlagning börjar här

Drömmer du om en karriär i restaurangbranschen? På Hvilangymnasiets kockutbildning får du alla verktyg du behöver för att lyckas i kökens spännande värld. Vår gymnasieutbildning till kock kombinerar kreativitet med hantverk och ger dig den perfekta grunden för en framgångsrik karriär.

Professionellt kök möter klassrum

Som kockelev på vårt gymnasium får du arbeta i toppmoderna kök med professionell utrustning. Här varvar vi teoretisk kunskap med praktisk matlagning under ledning av erfarna kockar som delar med sig av sina expertkunskaper. Vår kockutbildning på gymnasienivå följer branschens höga standarder och förbereder dig för arbetslivets alla utmaningar.

Från råvara till färdig rätt

På Hvilangymnasiets kockutbildning lär du dig allt från grundläggande matlagningstekniker till avancerad gastronomi. Du får djup kunskap om råvaror, smaker och näringsinnehåll. Som kockelev på gymnasiet utvecklar du även viktiga färdigheter inom menyplanering, livsmedelshygien och ekonomi.

Praktik på erkända restauranger

Under din tid på vår gymnasieutbildning till kock får du värdefull praktisk erfarenhet genom APL (arbetsplatsförlagt lärande) på välrenommerade restauranger. Många av våra tidigare elever har fått anställning direkt efter sin kockutbildning, tack vare de kontakter de knutit under praktiken.

Framtidsmöjligheter utan gränser

Efter avslutad utbildning väntar en värld av möjligheter. Våra tidigare elever arbetar idag som kockar på allt från prisbelönta restauranger till internationella hotellkedjor. Några driver egna verksamheter, medan andra har specialiserat sig inom catering eller produktutveckling.

Hållbarhet och innovation

På Hvilangymnasiet ligger vi i framkant när det gäller hållbar matlagning och moderna matkoncept. Du får lära dig om närproducerade råvaror, säsongsanpassad meny och hur man minimerar matsvinn – kunskaper som är ovärderliga i dagens restaurangbransch.

Välkommen till Hvilangymnasiets köksvärld!

Ta första steget mot din dröm – ansök till vår kockutbildning idag och bli en del av morgondagens matkreatörer!

Två personer som går en kockutbildning
KursnamnPoäng
Gymnasiegemensamma ämnen900
Engelska 5100
Engelska 6100
Matematik 1a100
Svenska 1100
Svenska 2100
Svenska 3100
Idrott och hälsa 1100
Historia 1a150
Naturkunskap 1a150
Samhällskunskap 1a150
Religionskunskap 150
Programgemensamma ämnen400
Hygien100
Livsmedel- och näringskunskap 1100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel100
Service och bemötande 1100
Inriktningsämnen300
Mat och dryck i kombination100
Matlagning 1100
Servering 1100
Programfördjupning900
Matlagning 2200
Matlagning 3200
Matlagning 4200
Matlagning -specialisering/Engelska 6100
Specialkoster100
Entreprenörskap100
Individuellt val200
Valbara kurser200
Gymnasiearbete100
Gymnasiearbete NB100
2800

Utformat för dig

Skolan ligger på egen mark, bland lummiga trädgårdar, växthus och odlingar. I skolans utbildningskök sammankopplas ”från odling till tallrik”. Lokalerna är utformade för att du ska få en branschnära och bra utbildning!

Praktik och erfarenhet

Få spännande möjligheter att genomföra din praktik utomlands! Det ingår minst 15 veckor praktik hos företag där du får unik möjlighet att skapa viktiga kontakter från branschen inför arbetslivet – utomlands eller i Sverige.

Starta UF-företag

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget företag.

Högskolebehörighet

Du vet väl om att även de praktiska programmen ger högskolebehörighet? På Hvilan har du alla möjligheter framför dig.

Detta känns helt rätt

Vad kul! Klicka dig vidare nedan.